België schakelt geheim wapen in voor Davis Cup-finale

Foto: Belga

België schakelt geheim wapen in voor Davis Cup-finale

Eind november speelt België de finale van de Davis Cup tennis tegen Groot-Brittannië. Het dubbelspel zou daarin wel eens van cruciaal belang kunnen zijn en daarom schakelt de Belgische ploeg extra hulp in. De Franse dubbelspecialist Michaël Llodra zal onze landgenoten met tips bijstaan om zich voor te bereiden op de confrontatie met de broertjes Murray. Dat meldt Sporza.

Om de Davis Cup-finale te winnen moet België minstens drie van de vijf wedstrijden op zijn naam schrijven tegen Groot-Brittannië. Daarbij één dubbelspel. En dat zou wel eens van doorslaggevend belang kunnen zijn. Want twee enkelspelen worden bij de Britten afgewerkt door Andy Murray. De nummer twee van de wereld zal daarin moeilijk te kloppen zijn.

In het dubbelspel speelt Andy Murray samen met zijn broer Jamie. Samen wonnen ze hun dubbelspel in de kwartfinale en de halve finale. Om de broers Murray te kunnen verslaan schakelt België nu de hulp in van Michael Llodra. De 35-jarige Franse ex-tennisers won in zijn carrière twee keer de Australian Open en één keer Wimbledon in het dubbelspel.

Meer sportnieuws