Gehandicapte buurvrouw overleed door zwaar stomp voorwerp

Foto: BELGA

Gehandicapte buurvrouw overleed door zwaar stomp voorwerp

Print
Luchtbal-Rozemaai -

Zwaar stomp geweld op het gelaat met een hersenletsel tot gevolg, is wat Ria Keirsebelik (59) fataal is geworden. Dat bleek maandag uit de getuigenis van de wetsdokter voor het Antwerpse assisenhof, waar Danny M. (52) terecht staat voor doodslag. De aan drugs verslaafde vijftiger sloeg zijn buurvrouw in de nacht van 26 op 27 mei 2013 dood in haar appartement in Antwerpen na een banale discussie.

“Het slachtoffer vertoonde zware kwetsuren in het gelaat: een gebroken neus, twee blauwe ogen en gekneusde lippen en oren. Onderliggend had er zich een bloeduitstorting voorgedaan ter hoogte van de kleine hersenen en hersenstam. Dat hersenletsel was doorslaggevend voor haar overlijden. Voorts had ze ook nog gebroken ribben aan beide kanten van het lichaam”, somde de wetsdokter op.

Dergelijke verwondingen werden volgens hem niet veroorzaakt door alleen maar slagen met de vuisten. “Of de beschuldigde moest een professioneel bokser zijn, maar ik denk niet dat dat het geval is. Ik ben er vrij zeker van dat hij met een zwaar voorwerp heeft geslagen en dat de ribbreuken afkomstig zijn van schoppen tegen het lichaam.”

De beschuldigde was zodanig onder invloed van drugs, drank en medicatie dat hij zich de feiten niet meer exact kan herinneren, maar hij weet wel nog dat hij haar een vuistslag heeft gegeven en dat hij ook één of twee keer met een halter heeft geslagen. “Er waren minstens vijf impacten: links en rechts van het lichaam, links en rechts van het gezicht en op haar neus. Maar gelet op de ernst van haar verwondingen zal het wellicht om een veelvoud gaan”, aldus de wetsdokter. Hij denkt dat Ria relatief snel gestorven is, na een doodsstrijd van enkele minuten.

Het was niet de eerste keer dat Danny een vrouw had toegetakeld. Een vriendin getuigde hoe hij onder invloed van alcohol en drugs in maart 2012 haar tanden had uitgeslagen. “Hij wilde niet dat ik weg ging en achtervolgde me tot op de gang. Toen een buurvrouw naar buiten kwam, kon ik ontsnappen. Ik heb meteen klacht ingediend en hij is daarvoor later veroordeeld tot vijftien maanden cel”, vertelde Irina.

Toch nam ze het maandag nog op voor Danny. “Iedereen verdient een tweede kans. Hij is een goeie jongen, maar hij moet in therapie voor zijn agressie. En misschien ook voor zijn alcohol- en drugsgebruik. Ik zal hem blijven steunen en nooit vergeten dat hij me opving toen ik dakloos was.”

Dinsdag komen familieleden van het slachtoffer en de beschuldigde getuigen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio