© BELGA

Saudische prins betrapt terwijl hij twee ton drugs in privévliegtuig laadt

Op de luchthaven van Beirut hebben de Libanese autoriteiten één van de grootste drugsvangsten ooit gedaan. Agenten betrapten een Saudische prins en zijn crew op heterdaad toen die zo’n 2.000 kilogram drugs op een privévliegtuig wilden smokkelen.

svg

Libanese agenten zagen maandag hoe de Saudische prins samen met vier andere mannen ‘zakken wegdroeg richting het privévliegtuig’. Toen het gezelschap op het punt stond om de zakken in te laden, grepen de agenten onmiddellijk in.

Twee ton amfetaminepillen werden in beslag genomen en de Saudische prins werd samen met de vier anderen opgepakt. Om welke Saudische prins het gaat, is niet duidelijk omdat de Libanese autoriteiten nog geen officiële mededeling mochten doen.

Libanon en Syrië zijn de afgelopen jaren de geliefkoosde voedingsbodem geworden van drugsbaronnen om amfetaminepillen te produceren. In 2014 bleek uit een rapport van de VN dat amfetamines booming business zijn in het Midden-Oosten. Van de wereldwijde inbeslagname van amfetamines vindt 55 procent plaats in Saudi-Arabië, Jordanië en Syrië.