© Facebook

© Facebook

1 / 2

FOTO. Grootmoeder heeft prachtig antwoord als kleindochter lesbisch blijkt te zijn

26 jaar oud is ze, en toch vertelde Katie Mathewson al die jaren niets aan haar grootouders over haar lesbische vriendin. Tot ze zich met Mackenzie Hill verloofde. Met knikkende knieën schreef ze haar oma en opa, die beiden erg conservatief zijn, een brief. Maar hun antwoord had de Amerikaanse nooit verwacht.

mige

‘Beste Katie,

Bedankt om dit leuke, heuglijke nieuws met ons te delen. Het belangrijkste is dat jij gelukkig bent met Mackenzie en dat je dat de rest van je leven kan blijven. De rest van de wereld zal na verloop van tijd wel bijdraaien, of misschien ook niet, dat is dan hun probleem. Probeer gewoon begrip te hebben voor hen die het moeilijk zullen vinden om je huwelijk te accepteren.

Ik heb lang gezocht naar een geschikt verlovingskaartje, maar spijtig genoeg geen gevonden. Sorry daarvoor. Je grootvader en ik worden natuurlijk wel wat ouder, onze gezondheid gaat er al wat op achteruit en alles doet al wat meer pijn. Sommige dagen voelen we ons top, terwijl het ons andere dagen helemaal niet gaat. Weet ook dat 28 augustus 2016 nog ver weg is, en we niet kunnen voorspellen hoe onze gezondheid dan zal zijn.

We zenden je daarom nu al onze felicitaties en zegeningen. We wensen jullie beiden heel veel geluk, vrolijkheid en een goede gezondheid. En weet: wat er ook gebeurt, we zullen altijd heel erg veel van jou blijven houden!’

Katie postte de emotionele brief op Facebook en kreeg meteen duizenden likes. ‘Ik had nooit gedacht dat mensen zo steunend zouden zijn voor een lesbisch koppel. Dat verwarmt mijn hart.’