Christof ‘G.I.Raf’ La Grange debuteert bij platenlabel van Milow en Stan Van Samang

Print

Foto: Patrick Van Dyck

Boechout - Boechoutenaar Christof La Grange (25) brengt onder zijn artiestennaam G.I.Raf deze week zijn debuutsingle I Can Hardly Wait uit. Opmerkelijk is dat Cricket Hill Music, het label van Stan Van Samang en Milow, zorgt voor de distributie en de promotie.

“Met deze release gaat een jongensdroom in vervulling”, bekent Christof. “Muziek is me met de paplepel ingegeven. Mijn vader werkte voor een grote platenfirma en nam me geregeld mee naar optredens. Vaak droomde ik dan weg en zag ik mezelf daar op het podium staan.”

Met het tekenen van een platencontract bij het grote Cricket Hill Music lijkt de eerste stap richting podium en een leven als muzikant nu gezet. “Al vanaf mijn negende ben ik bezig met muziek”, herinnert hij zich. “Eerst als drummer. Later leerde ik ook piano, gitaar en mondharmonica spelen. Om mijn muziek ook zelf te kunnen opnemen, studeerde ik geluidstechniek.”

Met het verschijnen van zijn debuut bij een grote platenfirma en het oprichten van een eigen label lijkt het alsof het succes van Christof hem plotseling in de schoot is geworpen. “Niets is minder waar”, geeft de muzikale duizendpoot toe. “Ik timmer al heel lang aan de weg. Jaren leefde ik als een kluizenaar op mijn kamer. Ik ben blij dat ik altijd koppig mijn droom ben blijven najagen. Mama en papa zijn nu heel trots op wat ik heb bereikt.”

Of er ook een volledige cd komt, hangt af van het succes van zijn debuut. “Er komt zeker en vast een tweede single. Die brengen we een maand na het debuut uit. Daarna maken we de balans op.”

I Can Hardly Wait is vanaf 30 oktober op iTunes te koop. “Hopelijk pikt Studio Brussel het nummer snel op en vindt het zijn weg naar een groot publiek.”

www.facebook.com/ G.I.Raf - http://beatimplant.com/tensiontree.php - https://soundcloud.com/g-i-raf

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio