Standard: “We veroordelen incidenten met fans in Charleroi”

Standard heeft in een mededeling op zijn website het gedrag van zijn fans zondagavond in Charleroi veroordeeld. De fans van de Rouches bestookten toen het veld met vuurwerk en projectielen waardoor de match tien minuten werd stilgelegd. ‘Onze club zal alles in het werk stellen om de daders te helpen identificeren en de nodige maatregelen te nemen’, aldus Standard.

dmm

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Enkele Standard-supporters lieten zich van hun kleinste kant zien in Charleroi. Het veld werd geregeld met vuurwerk en projectielen bestookt. Toen in de 78e minuut opnieuw een vuurpijl op het terrein terechtkwam, besloot scheidsrechter Luc Wouters de wedstrijd tien minuten stil te leggen. Na die korte pauze trok Standard het laken definitief naar zich toe en won het de derby alsnog met 2-3.

Mededeling op website van Standard

“Standard de Liège heeft zijn overwinning tegen Sporting Charleroi te danken aan de mentaliteit van zijn spelers en de onvoorwaardelijke steun van zijn trouwe supporters. De supporters waren talrijk afgezakt voor deze verplaatsing en daarvoor wil Standard hen ook van harte bedanken. Niettegenstaande kan Standard de betreurenswaardige houding van een handvol supporters niet laten voorbijgaan. Het gooien van rookbommen en bengaals vuur hebben het imago van onze club aangetast.”

“Nochtans sensibiliseerde onze club zijn supporters al voor de gevaren die dit met zich meebrengt en het feit dat het gebruik ervan verboden is. Standard veroordeelt deze incidenten en wil benadrukken dat ze reeds contact opnamen met de bevoegde autoriteiten. Onze club zal alles in het werk stellen om de daders te helpen identificeren en de nodige maatregelen te nemen.”

MEER OVER Sporting Charleroi

Meer voetbalnieuws