© Bart Dewaele

Oscar and the Wolf wint prestigieuze muziekprijs

De Belgische band Oscar and the Wolf heeft de European Border Breakers Award 2016 (EBBA) gewonnen. Die prestigieuze muziekprijs wordt uitgereikt door de Europese Commissie in samenwerking met het Nederlandse Eurosonic Noorderslag festival. De winnaar werd maandagmiddag bekendgemaakt op Studio Brussel.

De Brusselse groep, die wordt vergeleken met Fleet Foxes en Bon Iver, had groot succes met hun debuutplaat “Entity”. Het album, dat mee werd geproduceerd door zanger en songwriter Max Colombie, is net zo dromerig en duister als de bandnaam. Of zoals de band zelf zegt: “Onze sound is electronica met kinderlijke melancholie en voorstellingsvermogen.”

De 30ste editie van Eurosonic Noorderslag vindt plaats van 13 tot en met 16 januari 2016 in Groningen. De focus ligt op de 13 landen uit Centraal-Oost-Europa: Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen, Macedonië, Roemenie, Servië, Slovakije en Slovenië.

Elk jaar belicht Eurosonic Noorderslag een ander land om de diversiteit van muziektalent in Europa te laten zien. Landen waar Eurosonic Noorderslag eerder de schijnwerpers op zette, zijn Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, België, Noorwegen, Nederland, Ierland, Finland, Oostenrijk en IJsland.

Tickets zijn vanaf zaterdag 31 oktober om 13 uur verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl en in Groningen bij de kassa van De Oosterpoort en Plato Groningen.

(belga)

Nu in het nieuws