Verdienstelijk Jong Berchem verliest nipt van City Pirates

Foto: Jeugdopleiding Berchem Sport

Verdienstelijk Jong Berchem verliest nipt van City Pirates

Print
Op speeldag zeven stond voor het beloftenteam van Berchem Sport opnieuw een onvervalste derby op het programma. De buren van City Pirates bleken echter net iets te sterk, Berchem verloor met het kleinste verschil.

Jong Berchem wilde na de eerdere derby's tegen Beerschot-Wilrijk (4-0-nederlaag) en Cappellen (2-2-gelijkspel) nu wél pronken met een driepunter en schoot ook het best uit de startblokken. Een afstandsschot van De Bruyn, die intussen samen met Nwokoro bij de A-kern meetraint, verdiende meer.

Gaandeweg namen de Piraten wel over en Zaïdani kon zijn ploeg op voorsprong brengen. Maes liet daarna de gelijkmaker liggen voor Jong Berchem, dat ook na de pauze bleef aandringen voor de 1-1. Maar Schwartz besloot een collectieve aanval nipt over. En zelfs het geharrewar voor doel op twee minuten voor affluiten bleef zonder gevolg.

Jong Berchem blijft daardoor gedeeld vierde in de stand, die nu door City Pirates wordt aangevoerd. Over twee weken krijgen de jonkies van het Rooi Rupel Boom op bezoek.


City Pirates-Jong Berchem  1-0

Jong Berchem: Fosco, Brouwer, Dirickx, Foucart, Maes (77'Verbist), De Bruyn, Stevenin, Nwokoro (60'Husson), De Kuyffer, Van Geertruyden (77' El Makhoukhi) en Cornelis (46' Schwartz). 

Meer voetbalnieuws