© pn

‘Jay Z bedroog Beyoncé nooit met Rihanna’

In de nieuwe biografie ‘Becoming Beyoncé: The Untold Story’, geschreven door J. Randy Taraborrelli, staat dat Jay Z (45) zijn Beyoncé (34) in 2005 bedroog met Rihanna (27). Een voormalig pr-assistent van de ‘Umbrella’-ster vertelt de waarheid achter het hele verhaal.

In de nieuwe biografie die op 27 oktober verschijnt, staat onder meer dat Beyoncé en Jay Z in 2005 tijdelijk uit elkaar gingen. De reden? Hij zou haar bedrogen hebben met Rihanna, die toen amper zeventien was. Nu blijkt echter dat het verhaal volledig verzonnen is.

Voormalig pr-assistent van Rihanna, Jonathan Hay, vindt het hoog tijd dat hij de echte waarheid vertelt. Tien jaar terug bedacht hij zelf het gerucht dat Jay Z romantische tijden beleefde met Rihanna. “Het was een stunt waarmee ik hoopte de populariteit van Rihanna’s eerste single ‘Pon de Replay’ een boost te geven”, zegt hij in een verklaring aan de New Yorkse site Daily News. “Het was roekeloos. Ik was als het ware met spaghetti op de muur aan het gooien om te kijken wat er zou blijven hangen, maar ik wist niet dat het zo’n grote gevolgen zou hebben.”

Nu de release van het boek steeds dichterbij komt, wilde Hay in het reine komen met zichzelf. “Dat boek kan voor mij niet op een slechter moment uitgebracht worden”, klinkt het. De man probeert immers zijn eigen muziek te lanceren via Tidal, de muziekstreamingdienst van Jay Z. “Ik hoop dat de deal niet in het gedrang komt door deze bekentenis”, klinkt het. Naar eigen zeggen heeft hij alvast zijn oprechte excuses aangeboden aan Jay Z en Beyoncé omdat hij een decennium terug een loopje nam met de waarheid.

De cover van Becoming Beyoncé

NIET TE MISSEN