© Megavino

Alcoholcontrole bij uitgang wijnbeurs op Heizel

Vier politievoertuigen van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene houden maandagmiddag een alcoholcontrole bij de uitgang van Parking A van de Heizel. Die parking is maandag voorbehouden aan de bezoekers van wijnbeurs “Megavino” in Paleis 1. Dat zegt beursorganisator Alain Bloeykens en bevestigt de politie.

Alle auto’s die de parking wilden verlaten, werden aan de kant gezet voor de controle. “Dit is een primeur”, zegt Alain Bloeykens. “Op zeventien jaar tijd is dit de eerste keer dat de politie een alcoholcontrole houdt. Voor zover Brussels Expo zich kan herinneren, is dit ook bij andere beurzen nooit voorgevallen. Maar de wet is de wet. Het is belangrijk dat mensen niet drinken voor ze rijden.”

Megavino is maandag aan zijn vierde en laatste dag toe. Op maandag zijn het vooral professionelen die de beurs bezoeken. In principe degusteren zij de wijn zonder grote hoeveelheden te drinken. “In dat opzicht hadden ze beter de actie op vrijdag of zaterdag georganiseerd. Dan was de pakkans hoger geweest”, zegt één van de medewerkers van de beurs.

De resultaten van de actie worden in principe dinsdagvoormiddag via het parket bekendgemaakt, zegt Ilse Van De Keere, de woordvoerster van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

(belga)