Lage olieprijs kost jobs bij Maersk

Foto: REUTERS

Lage olieprijs kost jobs bij Maersk

Print

Het Deense conglomeraat A.P. Moller-Maersk gaat wereldwijd tot 12 procent van de banen schrappen bij zijn olie- en gasdivisie in verband met de lage olieprijzen. Dat liet Maersk maandag weten.

Het totale banenverlies bij Maersk Oil bedraagt dit jaar ongeveer 1250 arbeidsplaatsen, aldus het bedrijf. Er gaan op verschillende locaties banen verloren, waaronder Qatar, Noorwegen, Kazachstan en op het hoofdkantoor in Kopenhagen. Eerder had Maersk al aangekondigd dat 220 banen verloren zouden gaan bij de olie- en gasactiviteiten in Groot-Brittannië.

Door de ingreep moeten de kosten bij het onderdeel tot en met 2016 met 20 procent worden verlaagd. Maersk Oil produceert dagelijks het equivalent van circa 550.000 vaten olie (van 159 liter).

Het bedrijf verwacht niet dat de olieprijzen op korte termijn herstel zullen laten zien. De prijsdruk zal naar verwachting ook volgend jaar aanhouden, aldus de onderneming.

Vrijdag kwam Maersk nog met een winstwaarschuwing. Het bedrijf heeft last van de zwakke groei van de wereldhandel. Daardoor vallen vooral de ontwikkelingen bij containervervoerder Maersk Line tegen.

.

Nu in het nieuws