Assisen: “Ria was veel te goed voor iedereen”

Foto: BELGA

Assisen: “Ria was veel te goed voor iedereen”

Print
Luchtbal-Rozemaai -

Een lieve, maar ook heel naïeve vrouw. Zo werd slachtoffer Ria Keirsebelik (59) maandag omschreven door haar dochter en een vriend. “Ik heb haar verwittigd dat die Danny krapuul was en dat ze hem niet binnen mocht laten, maar Ria geloofde alles en had met iedereen medelijden”, zei Leo. Danny M. (52) staat nu voor het assisenhof in Antwerpen terecht voor doodslag. Hij had Ria twee jaar geleden doodgeslagen in haar appartement op de Luchtbal.

De beschuldigde was zwaar verslaafd aan drugs. Op de dag van de feiten was hij samen met zijn vriend Patrick nog een halve gram cocaïne en een gram heroïne gaan kopen, die ze dan samen gebruikt hadden. Nadat de ‘flash’ was uitgewerkt, waren ze ieder hun weg gegaan.

“Danny was een toffe gast, je kon altijd met hem lachen. Hij was ook altijd positief en ik trok graag met hem op. Ik geloof niet dat hij iemand bewust zou vermoorden”, zei Patrick. Hij getuigde hoe ze altijd op zoek waren naar geld om hun volgende shot heroïne te kunnen zetten. “Je moet wel blijven gebruiken, anders begin je af te takelen en word je ziek.”

De beschuldigde had meermaals geld geleend bij zijn buurvrouw Ria, maar had dat nooit terugbetaald. “Ze heeft zelf nog tegen mij gezegd dat Danny niet te vertrouwen was, maar als hij zei dat hij zijn vrouw miste en een traantje liet, dan kreeg ze medelijden met hem en liet ze hem altijd weer binnen. Ze was veel te goed voor iedereen”, zei dochter Anja.

Ria was een sociale vrouw die altijd voor haar appartement op een bankje zat en graag een babbeltje sloeg met de mensen die voorbij kwamen. Ze stond positief in het leven, ondanks haar handicap. Het slachtoffer was haar onderbenen en zes vingers kwijt geraakt, nadat ze zich in 1999 onder een trein had gegooid. Een wanhoopsdaad, omdat het niet goed meer ging in haar relatie met haar toenmalige echtgenoot Jean-Pierre.

Ze kon na haar ongeluk nog alles doen, maar minder goed. Volgens Leo klaagde ze nooit, ook al had ze ontstekingen die bleven terugkomen en voelde ze fantoompijnen. “Ze had altijd pijn, maar ze liet dat niet altijd aan iedereen zien”, zei Anja. Zij omschreef haar moeder als een moedige vrouw, die misschien niet altijd de juiste keuzes had gemaakt in haar leven, maar wel altijd met een zuiver geweten.

Na de middagpauze getuigen onder meer de wetsdokter en de toxicoloog.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio