Arbeiders Qualiphar gaan niet akkoord met voorstel directie

“Staken tot er een verbeterd cao-voorstel op tafel ligt”

Print
Bornem -

Bij het farmaceutische bedrijf Qualiphar wordt sinds maandagochtend gestaakt. Het zijn vooral de arbeiders die actie voeren omdat ze extra’s willen bij hun maandloon. “Het leven wordt duurder, er moet dus ook bij ons iets bij”, klinkt het.

Eind vorige week stapten de vakbonden naar de werknemers van Qualiphar met het cao-voorstel voor de komende twee jaar. De arbeiders wezen het resoluut af. “We zijn met de onderhandelingen met de directie begonnen vanaf nul. Uiteindelijk stelde de directie voor om op drie jaar tijd een toegeving van vijftien eurocent te doen. Het eerste jaar zou het om zeven eurocent gaan, het tweede jaar om drie eurocent en het derde jaar om vijf eurocent. Een voorstel waar de mensen niet akkoord mee zijn. Ze willen meer”, zeggen Paul Schoeters namens het ACV en Danny Absillis van het ABVV.

Qualiphar is volop aan het investeren in het bedrijf om te voldoen aan de Europese normen om medicijnen en gezondheidsproducten te kunnen produceren. “Maar dat vergt ook van het personeel een inspanning en een andere manier van werken. Daar moet ook iets tegenover staan. De voorbije twee jaar zijn er geen extraatjes geweest voor het personeel. Deze keer willen ze wel iets. De mensen slikken het niet dat er niet aan hen wordt gedacht.”

Gedelegeerd bestuurder van Qualiphar, Karl Verlinden - die ook voorzitter van Unizo is - verblijft momenteel in het buitenland. “We hopen dat we dan snel opnieuw rond de tafel kunnen gaan zitten”, aldus nog de vakbonden. Minstens tot het volgende onderhoud met de directie en tot er een verbeterd cao-ontwerp op tafel ligt, zijn de arbeiders vastberaden om te blijven staken.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio