Ook Nederland verwelkomt twee panda’s

Hao Hao en Xing Hui kwamen vorig jaar al naar Pairi Daizi. Nu krijgt ook een Nederlands dierenpark twee Chinese reuzenpanda’s. Foto: DBA

Ook Nederland verwelkomt twee panda’s

Print

Na België vorig jaar heeft Nederland nu ook zijn twee reuzenpanda’s te pakken. China leent de dieren uit aan het Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Voor het dierenpark gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. “We wilden dit al heel erg lang en we zijn blij en trots dat ze nu eindelijk komen. De panda is een bijzondere bedreigde dierensoort die in stand gehouden moet worden. We willen ze daarom hier graag een thuis bieden en hopen natuurlijk dat er hier nakomelingen komen”, aldus een woordvoerster.

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken maakte de komst van de twee maandag in Peking bekend. Hij noemt het een eer dat Nederland twee panda’s krijgt.

Ouwehands kon maandag nog niet zeggen wanneer de panda’s precies te zien zijn. “We moeten eerst nog een traject doorlopen. Dat heeft onder meer te maken met de voorbereiding voor de panda’s. Ook moet er nog een verblijf voor ze worden gebouwd.”

Volgens Koenders is de komst van de reuzenpanda’s “een teken van de bijzondere band tussen China en Nederland.” Hij en Dijksma zijn samen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima op staatsbezoek in China.

China heeft in het verleden vaker reuzenpanda’s gegeven of uitgeleend aan bezoekende buitenlandse leiders. De komst van beide dieren kost Nederland niets, zo laat het Nederlandse ministerie van Buietnlandse Zaken nog weten.

.

Nu in het nieuws