© Photo News

Voorzitter stapt op bij geplaagd Heerenveen

Voorzitter Jelko van der Wiel stapt op bij de Nederlandse eersteklasser sc Heerenveen. Van der Wiel meent dat hem het werken onmogelijk is gemaakt, zei hij maandag op een persconferentie. Bij de Friese voetbalclub woedt al langer een machtsstrijd en aan de stoelpoten van de voorzitter werd al enige tijd gezaagd. Eind september ging zelfs al het verhaal dat hij was ontslagen.

Eerder deze maand vertrok voorzitter Anne Hettinga van het stichtingsbestuur al omdat hij werd bedreigd door een deel van de Friese aanhang en vorige week stapte hoofdtrainer Dwight Lodeweges op vanwege de tegenvallende sportieve resultaten.

“Helaas hebben de bestuurlijke machten en krachten gedurende de afgelopen maanden het mij onmogelijk gemaakt om normaal te kunnen blijven functioneren”, aldus Van der Wiel in zijn verklaring. “Ik ben in een aantal mensen zeer zeker teleurgesteld.”

Van der Wiel adviseert de achterblijvers om kritisch te kijken naar de wijze waarop de Eredivisieclub nu wordt bestuurd. Er was de afgelopen tijd kritiek op het grote aantal mensen dat iets te zeggen heeft in Heerenveen. “Maar in welke bestuursvorm dan ook, indien er geen respect, vertrouwen en transparantie bestaat, gaat iedere bestuursvorm mislukken”, zei hij.

Van der Wiel was sinds eind 2013 voorzitter van sc Heerenveen. “Over het algemeen was het een prachttijd”, blikte hij terug.

Meer sportnieuws