Model deelt haar striemen met de wereld

Mode

Model deelt haar striemen met de wereld

Print
Het Australische model Robyn Lawley (26) is acht maanden geleden bevallen van een dochter. De zwangerschap heeft sporen nagelaten: de brunette heeft striemen op haar onderbuik. Daar is ze bijzonder trots op en daarom stuurt ze een foto van haar 'tijgerstrepen' de wereld in om andere mama’s een hart onder de riem te steken.

De 26-jarige Robyn Lawley, het eerste plus size-model dat een plek kreeg in het badmodenummer van het beroemde sportblad Sports Illustrated, is sinds februari van dit jaar mama van een meisje. Haar zwangerschap heeft haar getekend - letterlijk en figuurlijk. Toen ze zwanger was en striae kreeg, werd in de roddelpers immers gesuggereerd dat de 26-jarige schone een abortus zou ondergaan om meer striemen te voorkomen.

Nu reageert Lawley op die geruchten met een topless foto, waarop de strepen zichtbaar zijn. Voor de boodschap achter het kiekje verwijst ze haar volgers door naar haar Facebook-pagina. Daar staat onder meer dat ze er nooit aan dacht om haar zwangerschap te onderbreken.

"Bijna een jaar geleden werd een interview volledig uit de context getrokken. Ik was zeven maanden zwanger toen ik over mezelf las dat ik een abortus zou laten uitvoeren uit schrik voor meer striemen. Dat is helemaal niet waar. In die periode had ik ook net een dierbare verloren, dus alles kwam extra hard aan", schrijft ze.

Ze voegt eraan toe dat ze op voorhand wist dat ze striemen zou krijgen door haar zwangerschap. "Voor ze vervagen tot witte lijnen, heb ik ze gefotografeerd. Ik heb ze verdiend, het zijn mijn tijgerstrepen"; zegt het model dat heel trots is op haar lichaam. “Het is ongelofelijk hoeveel energie mensen verspillen door druk te leggen op vrouwen met imperfecties. We zouden haast vergeten hoe mooi we er vandaag allemaal uitzien. Fuck de rest en wees jezelf. En wees trots”, roept Lawley op.

Op het einde van haar tekst wil ze wel nog iets kwijt over de problematiek rond abortus. "Ik ben altijd een voorstander van eigen keuzes. Niemand wil een abortus laten uitvoeren, maar als je niet bent voorbereid en beslist om de zwangerschap te onderbreken zou niemand zich daarmee moeten moeien. Zouden we ons beter niet focussen op het feit dat miljoenen kinderen op dit moment dakloos zijn en iets bedenken om hen te helpen?"

 

A photo posted by Robyn Lawley (@robynlawley1) on

Lees hier het volledige bericht op haar Facebook-pagina

 

Almost a year ago, an interview from a very honest maybe too honest conversation with a friend was manipulated and taken...

Posted by Robyn Lawley on donderdag 22 oktober 2015
NIET TE MISSEN