Tips voor ogen zo blauw als die van Klaasje

Beauty

Tips voor ogen zo blauw als die van Klaasje

Print
De helderblauwe ogen van de Nederlandse ‘K3 zoekt K3’-kandidate Klaasje Meijer zijn echt. Dat heeft ze zelf gezegd via Facebook. Jaloers op haar betoverende blik? Met de juiste make-up kunnen vrouwen met blauwe ogen die net zo mooi doen uitkomen. Visagiste en schrijfster van het boek ‘Make up. My Story’ Elke Willemen geeft tips.

“Vrouwen met blauwe ogen staan heel goed met kleuren waar een oranje ondertoon in zit. De kleur is complementair met blauw. Een warme omkadering zal ertoe leiden dat de koude tint meer opvalt. Dat betekent niet dat je beperkt bent tot oranje: ook koraal, een iets roder bruin, een paars met rode ondertoon kan perfect”, zegt Elke. Het kan volgens haar ook harmonieuzer met grijze of zilverkleurige oogmake-up. Sowieso ging Klaasje voor contrast. “Tijdens een van haar optredens droeg ze warme, goudkleurige oogschaduw die de helderheid van haar blauw in de kijker zet”, klinkt het.

Contrast doortrekken

“Als je contrasterend werkt, dan is het effect nog groter als je de lippenstift en blush afstemt op de oogmake-up. Zo kunnen dames met blauwe ogen naast oogschaduw met oranje ondertoon perfect kiezen voor een perzikkleurige blush. Voor wie durft: een oranje lippenstift zal niet de aandacht naar je lippen trekken, ook je ogen komen meer uit. Highlighten met een bronzer waar oranje in zit, werkt ook”, zegt Elke.

De visagiste voegt eraan toe dat je een regeltje in je achterhoofd moet houden. “Make-up met een oranje basis past mooi bij blauwe ogen, maar de teint van je huid speelt ook een grote rol. Wiens huid een rozige ondertoon heeft, zal meer roodheid opwekken met oranje make-up. In dat geval is koraal een subtielere keuze. Daarmee kan je een te hard contrast tussen warme en koude tinten in het gezicht vermijden.”

Wat met zwart?

Elke merkt nog op dat het oogwit van dames met blauwe ogen vaak extreem wit is. “Als je dan met zwarte oogmake-up zoals een eyeliner en mascara werkt, creëer je een hard contrast tussen wit en zwart. Het blauw van de ogen zal daarom nog meer in - euh - het oog springen”, klinkt het. Tijdens haar laatste optreden hadden de ogen van Klaasje zwarte contouren, waarna jurylid Gert Verhulst in de war was. Nog een laatste weetje: “Zwart in het oog zal het optisch verkleinen, aanbrengen aan de buitenkant van het oog maakt visueel groter.”

NIET TE MISSEN