Somers in debat met brandweermannen

Foto: Archiefbeeld Jan Van de Perre

Somers in debat met brandweermannen

Print
Mechelen - Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) heeft zondagavond aan de brandweermannen van de post Mechelen uitgelegd waarom hij volgend jaar naar een 12 uurregime wil overschakelen. De brandweermannen willen dat het 24 uursysteem behouden blijft.

83 brandweermannen woonden de uiteenzetting van de burgemeester in de brandweerkazerne bij. “Uiteindelijk is er een debat ontstaan. Iets wat aanvankelijk niet de bedoeling was. Maar het water blijft heel diep. Somers wil het 12 uurregime invoeren. Wij willen niet dat er aan onze 24 uur wordt geraakt”, zegt Koen Metdenancxt namens de vakbond. “Volgende donderdag is er opnieuw overleg.”

De bespreking van zondag verliep zonder incidenten. “Maar onze mensen zijn strijdvaardig. Ze willen niet dat er aan huidige regime geraakt wordt. Het systeem is goed, waarom dan veranderen?”

Pas na het overleg van donderdag wordt beslist of er zwaardere acties of zelfs een staking komt. “We blijven hopen dat we het conflict kunnen oplossen. Zonder acties.” 

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio