Antwerpse drugsbende achter dubbele moord in Nederland?

Foto: EPA

Antwerpse drugsbende achter dubbele moord in Nederland?

Print
Borgerhout -

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat een drugsbende uit Antwerpen betrokken is bij een dubbele moord in een vakantiehuisje in het Nederlandse Hooge Zwaluwe.

Bij het bloedbad in Hooge Zwaluwe vielen twee dodelijke slachtoffers. Een van hen was Brian Dalfour (47), de leider van de Amsterdamse afdeling van motorbende No Surrender. Bij de schietpartij vielen ook twee gewonden. Een van hen is een zekere S.T., een 39-jarige Belg.

De schietpartij is volgens de krant BN/De Stem het gevolg van een totaal uit de hand gelopen drugsdeal. De omgekomen slachtoffers zouden een conflict hebben gehad met een Marokkaanse drugsbende uit Antwerpen. Volgens sommige Nederlandse websites zou het gaan om de Turtles uit Borgerhout, maar die berichten kan niemand in Antwerpen bevestigen. Bronnen in het Antwerpse milieu bevestigen wel dat er grote spanningen zijn tussen Nederlandse bendes en Antwerpse criminelen over mislukte cocaïnetransporten.

Brian Dalfour, de leider van No Surrender die de dood vond in Hooge Zwaluwe, is zaterdag in Almere begraven in aanwezigheid van honderden leden van zijn motorbende. Capitan Dalla, zoals Dalfour door zijn broeders werd genoemd, stond bekend als een beruchte ‘ripper’, dat is een term voor criminelen die ladingen drugs of geld met geweld van andere criminelen proberen af te pakken.

Op de begrafenis van Dalfour was ook een delegatie van de Antwerpse afdeling No Surrender MC aanwezig. Die afdeling wordt geleid door een biker die uit de Hells Angels werd gezet na een wilde schietpartij op een feestje van de Celtic Friends, hun rivalen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio