© BELGA

Belgische mannen negende na vier van acht subdivisies op WK turnen

Op het wereldkampioenschap turnen in het Schotse Glasgow staan de Belgische mannen zondag na vier van acht subdivisies op de negende plaats in de teamkwalificatie. De andere vier subdivisies komen maandag pas in actie. De Belgen hopen op een plaats bij de eerste zestien. Dat geeft immers recht op deelname aan het olympisch testevent in Rio de Jneiro. De top acht plaatst zich rechtstreeks voor de Spelen van 2016.

Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge), Florian Landuyt (Sportac Deinze), Maxime Gentges (Gymclub Malmedy), Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen) en Siemon Volkaert (GymMAX) verzamelden 336,192 punten. Donna-Donny Truyens (Blauwput Omnisport) kwam als reserve niet in actie. Japan deed het zondag met 358,884 punten het best in de kwalificaties, voor China (357,027) en Groot-Brittannië (354,417).

Individueel was Florian Landuyt de beste Belg. Met 85,198 punten staat hij voorlopig op de twintigste plaats en maakt hij nog kans op een plaats in de allroundfinale.

Meer sportnieuws