© IMAGEGLOBE

Ronny Huybrechts met achtste finale beste Belg in Players Championship 20

Ronny Huybrechts (PDC-38) was zondag in het Engelse Coventry de beste Belg in het twintigste en laatste toernooi van het Players Championship Darts. De 50-jarige Antwerpenaar schopte het tot de achtste finales.

Ronny Huybrechts versloeg de Nederlander Jeffrey De Zwaan (PDC-68) met 6-5, de Schot John Henderson (PDC-35) met 6-4 en Tony Newell (PDC-74) met 6-4, voor hij er in de achtste finales met 6-2 uit ging tegen de Nederlander Jelle Klaasen (PDC-20). Zijn jongere broer Kim Huybrechts (PDC-15), 29 jaar, won in zijn openingswedstrijd met 6-2 van Dennis Smith (PDC-63), waarna hij de Schot Mark Barilli (PDC-68) met 6-4 aan de kant zette. In de zestiende finales moest hij met 6-3 het onderspit delven voor de Nederlander Raymond van Barneveld (PDC-18). Dimitri van den Bergh (PDC-85) geraakte niet voorbij de eerste ronde. De 21-jarige Antwerpenaar ging met 6-4 onderuit tegen Prakash Jiwa (PDC-124).

De overwinning was voor de regerende wereldkampioen Gary Anderson (PDC-2). In de finale gaf de Schot, in maart al winnaar van het openingstoernooi in Barnsley, James Wade (PDC-7) met 6-2 het nakijken.

Andersons landgenoot Peter Wright (PDC-4) was zaterdag de beste in de voorlaatste wedstrijd van de reeks. Hij hield het Nederlandse talent Benito van de Pas (PDC-28) van een eerste grote titel af. Dat lukte pas in de beslissende elfde leg: 6-5. ‘s werelds nummer een Michael van Gerwen liet het slotweekeinde van de PC aan zich voorbij gaan. Hij wilde zich concentreren op het Europees kampioenschap, dat vrijdag in Hasselt begint.

De finale van het Players Championship wordt van 27 tot 29 november in Minehead gespeeld. Kim Huybrechts is de enige Belgische deelnemer in het toernooi met de top 32 van de Pro Tour Order of Merit. Ronny Huybrechts werd daarop 39e, Dimitri van den Bergh 61e. In de eerste ronde neemt Huybrechts, vijfde op de Pro Tour Order of Merit, het in Minehead op tegen de Schot Daryl Gurney (PDC-41). De eerste ronde levert ook een clash op tussen titelverdediger Anderson en zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor (PDC-3). Dat is meteen een heruitgave van de WK-finale van begin dit jaar, die Anderson met 7-6 won. .

Meer sportnieuws