Antwerpenaar (77) herenigd met doodgewaande dochter (18)

Print

Rik met Lieve, haar halfzus Emy en daarachter Lieves vriend. Hendrik ‘Rik’ Meulders alias Rik Pataat met zijn derde en ‘verloren’ dochter Lieve. Kort na haar geboorte vertelde de moeder van het meisje aan de vader dat de baby gestorven was Foto: GVA

Antwerpen / Arendonk -

Achttien jaar lang dacht Hendrik Meulders (77) dat zijn jongste dochter Lieve dood was, maar zaterdag werd hij na een oproep in uw krant met haar herenigd in zijn stamcafé Atlas in Antwerpen.

Lieve (18) heeft al een mama en papa: haar pleegouders uit Arendonk waar ze een gelukkige jeugd beleeft. Maar sinds zaterdag heeft ze er nog een papske bij: haar biologische vader Hendrik Meulders. Die reünie heeft ze te danken aan haar halfzus Kristina (22) uit Halle-Zoersel. De twee meisjes hebben dezelfde moeder, Manuella, met wie ze slechts sporadisch contact hebben. De vrouw heeft zeven kinderen van drie of vier verschillende mannen en was zelf nooit in staat voor haar kinderen te zorgen. Lieve heeft nooit geweten wie haar vader was. Hoewel ze lieve pleegouders heeft, knaagde het gemis.

Kristina leefde mee met haar halfzusje en deed vorige week een oproep op de Facebookgroep Ge Zijt van Sint-Teunis, Halle en Zoersel. Het enige dat hun moeder wilde vrijgeven over de vader van Lieve was dat hij ‘Rik Pataat’ werd genoemd en een frituur had uitgebaat, maar ze wist niet meer waar. Ze gaf recent ook een oude foto vrij, die uw krant vorige week naar aanleiding van de Facebookoproep in editie Noord publiceerde.

En het ongelooflijke gebeurde: hoewel de foto al heel oud was, herkenden verschillende lezers in ‘Rik Pataat’ Hendrik Meulders, een man die vroeger een frituur in Wijnegem had en ook nog een tijdje de cafetaria van het zwembad van Wijnegem had uitgebaat. Zijn bijnaam luidde inderdaad ‘Rik Pataat’.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio