Antwerpse wijk op stelten door oefening met airsoftgun

Print

Het Snelle Respons Team benaderde het leegstaande magazijn in de Indiëstraat omzichtig, nadat de buurt er schoten had gehoord. Foto: gva

Antwerpen -

De Snelle Respons Teams (SRT) van de Antwerpse politie hebben een doldwaas weekend beleefd. Het eliteteam rukte zaterdag uit voor een verwarde man die Linkeroever onveilig maakte met een pijl en boog. Zondagmiddag moesten de rambo’s dan weer uitrukken voor een aanhoudende schietpartij in een leegstaand pand in de Cadixwijk, maar uiteindelijk bleek het te gaan om een schietoefening met een airsoftgun.

De Antwerpse politie kreeg zondagmiddag meerdere oproepen van bezorgde bewoners uit de Cadixwijk. In een magazijn in de Indiestraat waren volgens getuigen tientallen geweerschoten te horen. “Vanuit het magazijn waren keiharde, droge knallen te horen, die enorm weergalmden. De mensen die op straat liepen, raakten in paniek”, vertelt een getuige uit de buurt.

De Snelle Respons Teams van de Antwerpse politie zakten massaal af naar de Cadixwijk. “De hele buurt werd afgezet. We zagen hoe de agenten over de muren klommen en het gebouw binnendrongen. Daarna hield het schieten op.”

De getuige meende gezien te hebben dat twee mannen geboeid werden afgevoerd, maar dat wordt tegengesproken door politiewoordvoerder Sven Lommaert. “Er zijn inderdaad meldingen binnengekomen dat er werd geschoten in een magazijn in de Cadixwijk en het SRT is inderdaad ter plaatse gegaan. In het gebouw hebben ze twee mannen aangetroffen die een auto aan het herstellen waren. Tijdens hun pauzes waren ze zich blijkbaar aan het amuseren met een airsoftgun, waarmee ze een schietoefening hielden. Door de galm van het gebouw klonk het alsof er met een echt vuurwapen werd geschoten.”

Beluister in onderstaand filmpje hoe luid de knallen waren:

Lees meer in Gazet van Antwerpen

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio