“Moed putten uit manier waarop we ons weerden”

Bitsig duel tussen VV Duffel-speler Laurens Nauwelaerts en Sander Geukens. Foto: joren de weerdt

voetbal1ste provinciale VV DUFFEL 0 - WITGOOR 1 - Sven Van Eijndhoven kan bij terugkeer zesde nederlaag op rij niet voorkomen

“Moed putten uit manier waarop we ons weerden”

Print

VV Duffel leed thuis tegen Witgoor Dessel een zesde nederlaag op rij. Dat kon ook Sven Van Eijnhoven, die na vier weken afwezigheid zijn wederoptreden vierde, niet voorkomen. “Het was weer van net niet”, klonk het achteraf zwaar ontgoocheld bij Van Eijndhoven.

Sven Van Eijndhoven liep vier weken geleden tijdens een training een breuk op in zijn hand. Afgelopen vrijdag werd hij verlost van het gipsverband en gisteren stond hij meteen aan de aftrap. Met de linksback opnieuw in de basis kwam de Duffelse defensie tegen Witgoor veel steviger voor de dag dan vorige week op Zwijndrecht, toen met 5-1 werd verloren, maar kon zijn ploeg niet redden van een nederlaag.

“We vormden als ploeg een sterk blok en voetbalden vanuit een goede organisatie”, aldus de enige Duffelse linksvoetige verdediger. “We waren zeker de evenknie van Witgoor met evenveel kansen aan beide kanten. Spijtig dat we daar geen enkele van konden benutten. Het was van net niet, zoals het dit seizoen al dikwijls het geval was.”

Witgoor was zonder een strafschop op slag van rust zelfs niet tot scoren gekomen. “Dat we op die manier moeten verliezen, maakt het bijzonder zuur”, gaat Van Eijndhoven verder. “Persoonlijk vond ik het een licht toegekende penalty. De speler van Witgoor ging in duel met Jan Celis gewillig neer. Ik begrijp Celis’ woede achteraf, maar niemand van ons zal hem met de vinger wijzen.”

De ontgoocheling bij Duffel was groot, maar Van Eijndhoven kijkt nu vooral naar de toekomst. “Het is spijtig om op deze manier te verliezen”, zuchtte Sven. “Anderzijds moeten we moed putten uit de manier waarop we ons hebben geweerd en in de tweede helft op jacht gingen naar de gelijkmaker. Die hadden we zeker verdiend. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet kan blijven duren. Onze inzet en wedstrijdmentaliteit moeten toch eens beloond worden.”

Meer sportnieuws