© WAS

Voetbal3de klasse BBeerschot Wilrijk 1 - FC LUik 0 - Beerschot Wilrijk pakt drie punten en de leiding in derde klasse B

“Winst op mentaliteit en duelkracht”

In een kolkend Olympisch Stadion won Beerschot Wilrijk verdiend van Luik. Beide ploegen maakten er een echte cupmatch van. Mentaliteit, spanning en duelkracht waren uitstekende ingrediënten.

De belabberde prestatie die Beerschot Wilrijk vorig weekend afleverde tegen Grimbergen bleef niet zonder gevolgen. Met Nkela, Meeus, De Jonghe, De Beule en Vansimpsen bracht coach Spaenhoven vijf nieuwe spelers aan de aftrap. Met een indrukwekkende, 100 meter lange tifo en een uitverkocht bezoekersvak zorgden de supporters voor het ideale decor van een spannende en viriele pot voetbal.

Al na 40 seconden had de thuisploeg op voorsprong kunnen klimmen, maar Vansimpsen miste een zelf afgedwongen kans door alleen voor doel naast te besluiten. “De doelman verliet gepast zijn doel en verkleinde goed zijn hoek”, aldus Vansimpsen. “Ik kon me vlug over deze misser heen zetten. Tijdens de laatste training had ik alle ballen binnen getrapt, iets waaruit ik het nodige vertrouwen putte om verder op zoek te gaan naar mijn eerste competitiedoelpunt voor Beerschot Wilrijk. Dat kwam er ook iets voor het halfuur. Het was belangrijk om nog voor rust op voorsprong te komen. De ontlading na mijn treffer was een enorm.”

“We speelden een erg viriele eerste helft, met veel duels. Gelukkig lieten we ons niet provoceren door de manier van spelen van Luik en waren we niet te beroerd om zelf op tijd en stond ook ons voetje te plaatsen. Daarbij kreeg ik de opdracht om soms diep terug te zakken en de verdedigende middenvelder van Luik op te vangen. Dat was wel even zoeken, maar naarmate de minuten vorderde, lukte dat wel. Onze zege is dik verdiend dankzij een bijzonder sterke teamprestatie. De groep wou iets rechtzetten tegenover onze geweldige fans. De ontlading na de match was dan ook bijzonder groot. Ik ben ontzettend blij met mijn goal en hoop vanaf nu vlotter te scoren.”

SCHEIDSRECHTER: Lagaert IstvanDOELPUNT: 27’ Vansimpsen 1-0 BEERSCHOT WILRIJK: Nkela, Smet, Meeus, Santermans, De Jonghe, Pietermaat, De Beule (52’ Schaessens), Losada, Hmouda (76’ Snoeys), Daal (82’ Muñoz-Herrera), Vansimpsen.RFC LUIK: Pire, Lacroix, Masset, Vandebon, Teruel, Dethier (41’ Legros), Dheur, Audoor, Ligot (79’ Henke), Lorenzon (79’ Meunier), Kabeya.GELE KAARTEN: Lacroix, Pietermaat, Dethier, Audoor, Santermans, Smet TOESCHOUWERS: 8232.

Meer sportnieuws