Al zes jaar niet meer buiten maar nu op eerste rij bij idool Christoff

Julia (88) overhandigt haar grote idool Christoff een bos bloemen. Foto: tvl

Al zes jaar niet meer buiten maar nu op eerste rij bij idool Christoff

Print
Sint-Gillis-Waas -

Julia Van Hoey (88) zag vrijdag haar ultieme wens in vervulling gaan. Vanop de eerste rij kon ze het optreden van haar idool Christoff bijwonen. Bijzonder, want door haar slechte gezondheid raakt Julia al jaren haar huis niet uit.

Julia Van Hoey (88) is al jarenlang gekluisterd aan een rolstoel. Door haar slechte gezondheid is het voor haar moeilijk geworden om haar woning in de Gaverstraat in Sint-Gillis-Waas te verlaten. In zes jaar tijd was ze niet meer in de buitenlucht geweest. Haar dochter Waltrude Rottier en schoonzoon André Lernout wilden daar verandering in brengen. “Julia is al jarenlang een grote fan van de Vlaamse schlagerzanger Christoff”, vertelt Lernout. “Toen we hoorden dat hij in Gemeenschapscentrum De Route zou optreden, hebben we meteen tickets besteld.”

Toch was dit helemaal niet evident. Julia's rolstoel kan immers niet door de deur naar buiten. Thuisverplegingsteam Tempus, dat Julia dagelijks bijstaat, bood hulp. “Onze andere patiënten gingen met plezier iets vroeger in hun bed zodat we Julia naar het optreden konden brengen.”

Voor Julia was dit een complete verrassing. Ze kan het dan ook eerst niet geloven. Onderweg naar Gemeenschapscentrum De Route begint het besef langzaam door te dringen dat ze eindelijk haar grote idool in levenden lijve zal zien. “Ik heb al meerdere optredens van Christoff gezien, maar dan wel op televisie”, zegt ze. Tijdens het optreden zingt Julia uitbundig elk lied mee. Het hoogtepunt volgt bij het laatste lied van het optreden. Dan overhandigt ze Christoff een bos bloemen. “Voor mij is dit één van de mooiste dagen uit mijn leven.”

.

Nu in het nieuws