Uniek project van maatschappij Gezellige Woningen

Flats voor mensen met beperking

De twee appartementen voor mensen met een beperking op het stuk grond waar het vroegere chirolokaal van Branst stond, zijn klaar. De bewoners hebben er onlangs hun intrek in genomen.

tdk

Op het perceel grond in de Meirenstraat zijn door huisvestingsmaatschappij Gezellige Woningen twee appartementen gebouwd. Op het gelijkvloers een appartement dat aangepast is voor een volwassen persoon of een koppeltje met een beperking. Maar die tegelijk toch in staat zijn om zelfstandig te kunnen wonen. Op de eerste verdieping is er dan ruimte voor een maatschappelijk kwetsbare persoon die om bepaalde redenen geen toegang heeft tot de reguliere huurmarkt. “Het unieke is dat Gezellige Woningen de eerste maatschappij is die binnen de sociale spelregels woningen bouwt voor deze specifieke doelgroep”, licht directeur Anja Schoeters toe. “De doelstelling is het ontwikkelen en het uitbouwen van een woonzorgconcept waarin verschillende kwetsbare doelgroepen met elkaar worden verenigd.”

De twee appartementen zijn sedert enkele weken ook bewoond.

Zavelberg

Gezellige Woningen maakte ook bekend dat het net buiten de dorpskern twee nieuwe appartementen heeft aangekocht. Het gaat om het project Zavelberg. De twee nieuwe appartementen zijn het startsein om de hele site op te waarderen. Er staan nog 24 appartementen die over enkele jaren plaats zullen maken voor nieuwe woningen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio