Arbeiders farmaceutisch bedrijf Qualiphar leggen het werk neer

Print
Bornem -

Vanaf maandag wordt er gestaakt bij het farmaceutisch bedrijf Qualiphar in Bornem. De arbeiders zijn niet akkoord met de cao die op tafel ligt.

Eind vorige week werd het ontwerpakkoord van cao nipt goedgekeurd maar volgens de vakbonden waren het vooral de bedienden die ja hebben gestemd. De arbeiders wezen het voorstel af.

De voorbije dagen waren er al kleinere prikacties omdat de arbeiders meer wilden dan hetgeen de directie voorstelde.

Maandag start een staking voor onbepaalde duur. Volgens de bonden duurt die wellicht tot de directie weer rond de tafel wil zitten en ook toegevingen wil doen.

Voor (en mogelijk ook achteraan) het bedrijf zal een stakingspiket komen zodat niemand het bedrijf binnen kan. De arbeiders hopen ook op de solidariteit van de bedienden.

Qualiphar deed de jongste tijd heel wat investeringen om in regel te zijn met de voorschriften voor de productie van genees- en gezondheidsmiddelen. De arbeiders betreuren het dat er voor hen zo goed als niks tegenover staat, terwijl het ook voor hen een nieuwe manier van werken is die een andere aanpak vergt. Ze vragen aan de directie een opslag voor de extra’s die van het personeel worden gevraagd.

Bij Qualiphar in Bornem werken bijna tweehonderd mensen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio