Peuter sterft bij brand in Zelzate, negen mensen gewond

Foto: Dirk Ververs

Peuter sterft bij brand in Zelzate, negen mensen gewond

Print

In Zelzate is zaterdagnamiddag een peuter van 3,5 jaar om het leven gekomen bij een woningbrand. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Negen mensen werden met brandwonden en ademhalingsproblemen naar ziekenhuizen overgebracht, bevestigt burgemeester Frank Bruggeman.

De brand ontstond rond 14.15 uur in een complex met drie woningen in de Veldbrugstraat in Zelzate. De oorzaak van de brand is nog niet gekend. In een van de woningen was een gezin van vier personen thuis toen het vuur uitbrak. De ouders en hun jongste kindje konden tijdig de brandende woning ontvluchten, maar het tweede kindje van 3,5 jaar slaagde daar niet in. Enkele buren probeerden het kind nog te redden door via het dak de woning binnen te gaan, maar door de dikke rook mislukte die reddingspoging. Het kindje stierf in het brandende huis.

Er zijn negen mensen met brandwonden en ademhalingsproblemen naar drie verschillende ziekenhuizen overgebracht, aldus burgemeester Bruggeman. Het zou daarbij niet alleen om mensen gaan die in het pand verbleven, maar ook omstaanders die hulp boden.

Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, liet de woning verzegelen en stuurde het gerechtelijk labo en een branddeskundige ter plaatse. Er werd ook een wetsgeneesheer aangesteld. Het parket vorderde eveneens een onderzoeksrechter en die zal net als het parket ter plaatse afstappen, bevestigt een persmagistrate.

Zestien Portugese werknemers die tijdelijk in de studio’s verbleven werden door het OCMW opgevangen en kregen een tijdelijk onderdak in een hotel in de buurt. De brand brak uit in het appartement van de eigenaar. Het gebouw was eigenlijk een complex met een tiental studio’s en of appartementen.

Nu in het nieuws