© Theo Derkinderen

Vogeltentoonstelling lokt veel volk

Duizend vogels te zien bij De Spechten

Vogelvereniging De Spechten uit Bornem organiseerde het voorbije weekend haar 58ste tentoonstelling. Honderden mensen kwamen een kijkje nemen naar de bijna duizend tentoongestelde vogels.

Precies 930 vogels waren er het voorbije weekend te bekijken in zaal Kloosterheide in Bornem. “Met zo’n aanbod vogels behoort onze vogeltentoonstelling tot één van de grotere in de ruime regio”, vertelt voorzitter Luc Vergauwen. “We hadden niet alleen Europese vogels maar ook exoten, parkieten, duiven en hoenders en kanaries. De vogels waren te bezichtigen maar ze werden ook gekeurd. Tien keurders hebben alle vogels gekeurd op bevedering, kleuren, conditie en vorm. En de vogels die het meeste aantal punten scoren, vallen in de prijzen.”

Ruilen en kopen

Zondagvoormiddag konden er traditioneel ook vogels geruild en gekocht worden. En er werden gratis pannenkoeken gebakken.

Het hele weekend stond er een klein fortuin aan vogels in de Bornemse zaal. “Er zitten hier exemplaren bij die pakweg zes euro kosten maar er zitten er ook tussen die makkelijk vijfhonderd euro halen. En de eigenaars komen niet alleen uit Klein-Brabant. We hebben ook vogelliefhebbers uit pakweg Gent, Sint-Truiden en Boortmeerbeek.”

“Elke kweker is fier op zijn vogels en wil er daarom mee exposeren”, besluiten de organisatoren.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio