© patrick de roo

Stad opent vijfde Huis van het Kind

Ouders kunnen vanaf nu ook in de Pothoekstraat terecht met al hun vragen over opvoeding van kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar.

rvre

Op termijn wil de stad zeventien Huizen van het Kind openen. Schepen voor Sociale Zaken Fons Duchateau (N-VA) belooft in elk district minstens zo’n huis. Ook voor kansarme gezinnen moet het huis een rots in de branding zijn. “Een op vier kinderen in de stad wordt geboren in een kansarm gezin. In het Huis van het Kind bundelen diverse organisaties die rond ouders en kinderen werken hun krachten. Dat zijn onder meer het OCMW, Kind en Gezin en De VoorZorg Thuishulp. Of het nu gaat over voeding, opvoeding, rechten of aanvragen van hulp, ze staan er klaar met informatie over kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar”, zegt Duchateau.

Het Huis van het Kind is het ook een plek waar ouders kunnen samenkomen om ervaringen te delen. Een andere grote troef zijn volgens de schepen de vele vrijwilligers die zich inzetten. “Zij zijn dé steunpilaren van de organisatie. We hopen met het nieuwe huis ook nieuwe enthousiaste vrijwilligers aan te trekken.”

De opening van het huis in de Pothoekstraat ging gisteren gepaard met een gratis buurtfeest. Tot 19u konden ouders kennismaken met het aanbod van het Huis van het Kind. De kinderen zelf kwamen er spelen en genieten van circus en muziek.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio