“Ik wil me opnieuw in de kijker spelen”

Ben Yagan zit hier vorig seizoen als speler van OH Leuven Kevin Tapoko van Dessel op de hielen. Foto: smb

Voetbal2de klasse Heist - Nieuwkomer Ben Yagan moet nog weekje wachten

“Ik wil me opnieuw in de kijker spelen”

Print

De naam Yagan doet een belletje rinkelen in Heist. Twee jaar geleden passeerde Yvan Yagan een half jaar in Heist-op-den-Berg en nu is het broer Ben die bij de tweedeklasser tegen een bal komt trappen. De 20-jarige wil zich vooral in de kijker spelen. Al is Ben Yagan in de derby nog niet speelgerechtigd.

Je bent dus de broer van?

Ben Yagan: “Ja, dat is juist. We zijn met drie zonen in de familie en we voetballen alledrie. Ivan is de oudste, hij is 26. Hij is dus een pak ouder als ik en speelt momenteel bij Cercle Brugge. Mijn andere broer speelt bij Woluwe-Zaventem. Hij is 18. Ik moet je niet zeggen dat het thuis heel veel over voetbal gaat (lacht).”

Je speelde de voorbije jaren voor OH Leuven?

“Ik heb vier jaar in Leuven gespeeld. En ik heb er in die periode ook samengespeeld met jongens die nu bij Heist voetballen. Ik denk aan keeper Michiels, Buekers, Wijns en Van Goethem. OHL plukte me op mijn 16de weg bij Diegem. Zij volgden mij al een hele tijd. Op mijn 17de tekende ik in Leuven mijn eerste profcontract. En op mijn 17de, in november 2012, mocht ik voor het eerst invallen in het eerste elftal. Dat was heel dol, hoor. Ik speelde maar één minuut mee en in de 92ste minuut maakten we nog 1-1 gelijk. Al scoorde ik zelf de goal niet. Maar het was een debuut dat kon tellen. Mijn eerste basisplaats kreeg ik enkele weken later op Anderlecht. Dat was onder Ronny Van Geneugden.”

Andere bazen en ook andere wetten daarna in Leuven?

“Mijn debuut was in het eerste jaar van OHL in eerste klasse. In het tweede seizoen degradeerden we en was het voor de jongeren niet gemakkelijk. De kern bestond uit meer dan 50 spelers. Van Geneugden moest vertrekken en Ivan Leko kwam. We zakten en vorig jaar onder Leko speelde ik aanvankelijk weer meer. Ik scoorde één keer en gaf vijf assists. Dat was voornamelijk in de heenronde. Maar Leko werd op zijn beurt ontslagen en Matthijsen loste hem af.”

Jij ging testen in Lens?

“Dat was in januari. Lens is een club uit de Franse tweede klasse. Toen ik terugkeerde, zei Jacky Matthijsen dat hij zijn groep voor de terugronde gevormd had. Veel spelen deed ik na Nieuwjaar daardoor niet meer.”

Je contract werd in juni niet meer verlengd?

“Ik zat dus zonder club. Ik speelde in juli met de Players4Contract, de ploeg van spelers op zoek naar een club. We speelden tegen Heist. Ik testte daarna bij FC St. Pauli en Fortuna Dusseldorf, clubs uit de tweede Bundesliga. Maar het werd twee keer nét niet. Wat ik hier verwacht? Dat ik me weer in de kijker kan spelen. Ik wil nu voetballen. Ik ben een aanvaller, ik ben snel en heb een behoorlijke techniek. Tegen Lierse ben ik nog niet speelgerechtigd, ik moet nog een weekje wachten.”

MEEST RECENT