Wikileaks publiceert ook contactenlijst CIA-baas

CIA-directeur John Brennan Foto: AFP

Wikileaks publiceert ook contactenlijst CIA-baas

Print

De klokkenluiderssite Wikileaks heeft donderdag een tweede reeks documenten uit de persoonlijke mailbox van CIA-directeur John Brennan gepubliceerd. Er werd onder meer een lijst met contacten openbaar gemaakt.

De lijst bevat naast Brennans vrienden en familieleden ook de namen van academici en van experts uit de private defensie- en inlichtingensector. Verder gaat het ook om ambtenaren van het ministerie van Defensie, van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid en om medewerkers van de luchtmacht. Ook nationaal veiligheidsadviseur Susan Rice en haar voorganger Tom Donilon bevinden zich tussen de contactpersonen.

Daarnaast publiceerde Wikileaks donderdag nog aanbevelingen over Afghanistan en Pakistan, die in 2008 naar de inlichtingencommissie van de Amerikaanse Senaat werden verstuurd.

Volgens Wikileaks werden de gegevens door een hacker uit de mailbox van Brennan gehaald. Het is niet duidelijk over hoeveel documenten de website beschikt, maar Wikileaks zegt wel dat het in de loop van de komende dagen nog meer documenten zal publiceren.

Volgens de CIA zijn er tot nu toe geen gegevens gepubliceerd die een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid.

.

Nu in het nieuws