Metalband neemt debuutplaat op in legendarische Griekse muziekstudio

Foto: Patrick Van Dyck

Metalband neemt debuutplaat op in legendarische Griekse muziekstudio

Print
Lier / Ranst -

Nightmare, de rockband rond zanger en gitarist Zan Geeraerts (22), houdt niet van half werk. “Voor ons debuutalbum ‘Dirt’ trokken we naar de Sierra Studio’s in Athene. Onze plaat moest klinken als een klok.”

“Hard Rock is mijn muziek”, legt Zan uit. “Of het genre nu hip is of niet, daar trek ik mij niets van aan. Het is de muziek die door mijn aderen stroomt.” Ook bassist Kristof ‘Krikke’ Michiels (23) uit Lier, gitarist Jasper Vanderheyden (23) uit Ranst en drummer Vassili Golfidis (20) uit Lennik houden van het genre dat - de tienduizenden fans die elk jaar naar de Graspop Metal Meeting in Dessel trekken ten spijt - toch altijd een beetje een subcultuur is gebleven.

“Uiteraard hopen we met ons debuut snel op de muzikale radar te komen en zou een optreden op de jaarlijkse hoogmis van de metal in Dessel een geweldige ervaring zijn”, geeft Jasper toe. “Maar daar draait het niet om. Wij zijn vier vrienden die hopen ooit te kunnen leven van onze muziek. Nightmare is voor ons nu het allerbelangrijkste.”

50 Cent en Led Zeppelin

Omdat je maar een keer kan debuteren, pakten de jongens van Nightmare het meteen groots aan. “Mijn oom werkt als geluidstechnicus in de Sierra Studio’s in Athene”, legt Vassili uit. “Toen hij voorstelde om onze cd daar te mixen en te masteren, moesten we geen seconde nadenken.” Samen met Zan trok Vassili naar Athene. “Een geweldige ervaring”, bekent het duo.

“The Scorpions en Robert Plant, voormalig zanger van Led Zeppelin, legden er de laatste hand aan enkele van hun albums. De plek is mythisch. Hier werd muziekgeschiedenis geschreven. Het feit dat ook rapper 50 Cent er kind aan huis is, bewijst dat de studio nog altijd hot is.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio