Fotograaf zoekt geboortedag-genoten

Walter Dierckx toont zijn geboortekaart. Foto: ram

Fotograaf zoekt geboortedag-genoten

Print
Oud-Turnhout -

Walter Dierckx (58) uit Oud-Turnhout hoopt met het eindwerk voor zijn fotografie-opleiding een oude droom te verwezenlijken. Hij is op zoek naar mensen die op dezelfde dag als hij zijn geboren.

In het verleden heeft Walter Dierckx voor zijn job met iemand gesproken die ook op 8 december 1956 geboren is. Daar is de basis van het idee ontstaan. “Dat was een man uit Georgië. Het fascineerde me hoe verschillend een mensenleven kan lopen dat toch op dezelfde dag is gestart”, zegt Walter Dierckx. “Bij het zoeken naar een thema voor mijn eindwerk fotografie zag ik een mogelijkheid om geboortedag-genoten te vinden, maar het is niet zo eenvoudig. Ik heb een pagina gemaakt op Facebook. Die is meermaals gedeeld, maar het heeft voorlopig nog geen reactie opgeleverd van iemand met mijn geboortedag.

Ik ben geboren in het ziekenhuis in Sint-Antonius-Zoersel en heb daar geïnformeerd of daar nog baby’s ter wereld zijn gekomen op 8 december 1956. Door de wet op de privacy mogen ze helaas geen namen doorgeven.”

Google

Ook via het internet heeft Walter nog niemand gevonden. “Ik heb mijn geboortedatum ingetikt op Google. Dat leverde enkele namen op van bekende buitenlandse personen, onder meer een ex-bandlid van Duran Duran dat nu in New York woont, en een oud-premier van Litouwen. Die maakt deel uit van de Europese christendemocratische fractie, dus misschien kan ik hem fotograferen in Brussel als hij daartoe bereid is. Dat zou mooi zijn, want ik wil graag mensen uit verschillende culturen fotograferen. Voor het eindwerk heb ik een zestal foto’s en dus evenveel personen nodig. Ik overweeg nog om via seniorennet een oproep te lanceren.”

De foto’s van Walters eindwerk worden in mei samen met die van de andere cursisten tentoongesteld.

Wie geboren is op 8 december 1956 of iemand kent die toen ter wereld kwam, mag mailen naar geboren8december1956@hotmail. com. U kunt ook meer info vinden op deze Facebookpagina .

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio