© AP

Israël pakt Hamas-kopstuk op

Het Israëlische leger heeft dinsdagochtend Hamas-kopstuk Hassan Yousef gearresteerd wegens ‘aansporing tot terrorisme’. Rond dezelfde tijd stak een Palestijn een Israëlische soldaat neer met een mes.

svg

Tijdens een antiterreuroperatie op de Westelijke Jordaanoever heeft het Israëlische leger de medeoprichter van Hamas, Hassan Yousef, bij de kraag gevat.

De zestigjarige Yousef, die werd gearresteerd in de Palestijnse stad Ramallah, heeft zich volgens het Israëlische leger schuldig gemaakt aan ‘het aanzetten tot terrorisme’. Yousef werd in het verleden al meermaals opgepakt door het Israëlische leger.

Ook 34 andere Palestijnen - waarvan de identiteit voorlopig niet gekend is - zijn opgepakt tijdens de militaire actie, aldus de Israëlische krant Haaretz.

Opnieuw mesaanval

Dinsdagochtend werd de Westelijke Jordaanoever niet enkel opgeschrikt door de militaire actie van het Israëlische leger, maar ook door een nieuwe mesaanval. Een Palestijn stak er een Israëlische soldaat neer. De dader werd onmiddellijk doodgeschoten door militairen, zo melden Israëlische en Palestijnse ziekenhuisbronnen. De soldaat werd opgenomen in het ziekenhuis met snijwonden.

De afgelopen maand zijn negen Israëliërs omgekomen door Palestijnse aanvallen. In dezelfde maand zijn 41 Palestijnen omgekomen door confrontaties met het Israëlische leger.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER