Tinder wil beleggers verleiden

Tinder wil beleggers verleiden

Print

Match Group, het bedrijf achter de bekende dating-app Tinder, krijgt een notering aan de beurs in New York. Met de beursgang hoopt de onderneming 100 miljoen dollar (88,1 miljoen euro) op te halen.

De benodigde papieren zijn vrijdag ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond.Match Group, dat onderdeel is van IAC, is behalve van Tinder ook bekend van datingsites Match en OkCupid. Medio volgend jaar zal tot 20 procent van de onderneming in de verkoop gaan.

Naar eigen zeggen heeft Match Group wereldwijd 59 miljoen actieve gebruikers. Die zorgden in 2014 mede voor een omzet van 888 miljoen dollar. Onder de streep resteerde een winst van 148 miljoen dollar. De onderneming is met 45 merken actief in 190 landen.

Geruchten over een beursgang van Match Group doen al twee jaar de ronde. Toen bracht IAC-topman Barry Diller de datingsites onder in een aparte onderneming. Naar eigen zeggen beheert Match Group 20 procent van de “match-making”-markt. Die bewering deed ze voordat ze in juli 575 miljoen dollar op tafel legde voor de Canadese datingservice PlentyofFish.

Met de beursgang hoopt het bedrijf nieuwe klanten aan te trekken, die voor een lagere prijs gebruik kunnen maken van de diensten van de onderneming.

Nu in het nieuws