© Gil Plaquet.

Stamgasten laten Den Tempelier en The Kilt herleven

In de jaren zeventig en tachtig waren cafés Den Tempelier en The Kilt geliefde plekken bij de Mechelse jeugd. De jongeren van toen organiseren op vrijdag 6 november een reünie om herinneringen aan die verdwenen kroegen op te halen, en oude vriendschappen weer aan te knopen.

Sven Van Haezendonck

In Mechelen gaat het jonge volkje vandaag op stap in cafés zoals Boesjkammeree, De Prof, Bar Popular, De Gouden Vis of de Novo. Maar zo’n dertig jaar geleden waren Den Tempelier in de Hallestraat en The Kilt aan de Steenweg twee van de etablissementen waar de uitgaande jeugd graag vertoefde. Voor menig streekgenoot zijn ze vele jaren later nog steeds een vat vol mooie herinneringen, zo blijkt ook uit een Facebookpagina.

“Wij hebben daar werkelijk een fantastische tijd beleefd. Die is voorgoed voorbij, maar wij willen hem voor een keer nog eens terughalen”, zegt Erik Van Hummelen (48) uit Kapelle-op-den-Bos. Samen met Peter Willocx (50), die ondertussen in Sint-Katelijne-Waver woont, organiseert hij begin volgende maand een reünie die nu al legendarisch belooft te worden. Afspraak: vrijdag 6 november vanaf 20 in café Citadel in de Maurits Sabbestraat.

De keuze voor die zaak ligt voor de hand, want uitbater Steve Lambrechts werkte ooit nog als deejay en kelner in The Kilt. “We zitten in de laatste rechte lijn. Een resident deejay van weleer heeft al toegezegd, den Jazzy”, zegt Erik enthousiast.

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio