© FRBE

© FRBE

© FRBE

© FRBE

© FRBE

© FRBE

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Andrea Croonenberghs verhuurt gastenverblijf Peace in the City

Andrea Croonenberghs is vooral bekend als actrice, zangeres en ex-omroepster, maar ze had net zo goed carrière kunnen maken als binnenhuisarchitecte. Zowel haar eigen appartement als de loft die ze sinds dit voorjaar verhuurt onder de naam Peace in the City, zijn met veel smaak, liefde en zorg ingericht.

MF, IL

In de leefkeuken van Andrea Croonenberghs (51) staat een mooie grote tafel met een houten blad. Zo’n tafel waar je rustig aan kunt werken, op een paar stappen van het industriële keukenblok met een goede koffiemachine. Zo’n tafel waar je met veel vrienden aan kunt eten, of in alle rust de krant kunt lezen. “Ik heb die zelf uitgetekend en laten maken”, vertelt Andrea Croonenberghs.

“Net als alle tafeltjes en de bibliotheek hier in de living. Noem het maar een prettige afwijking die ik heb meegekregen van thuis. Meubels moeten passen in een ruimte, en grote ruimtes moet je goed indelen.”

De vader van Andrea Croonenberghs was de bekende Limburgse architect André Croonenberghs, die onder meer het stadhuis van Genk heeft ontworpen. Haar moeder was een creatieve vrouw met veel talenten.

Het appartement waar Andrea Croonenberghs en haar vriend regisseur Toon Slembrouck wonen, is niet zomaar een anoniem appartementsgebouw. De gevel van het vroegere warenhuis in de Broederminstraat op het Zuid in Antwerpen is bekleed met opvallend groen en zwart marbriet, tegels van ondoorschijnend gemarmerd glas.

Tom Lanoye

In 2001 kreeg de gevel een facelift en werden er woorden uit de Van Dale op geschilderd: façade, front, face, facelift, frontaal, faciaal, facie, facies, frontispice en frontispies. Sindsdien is het gebouw een icoon in Antwerpen. “Die woorden op de gevel waren een idee van Tom Lanoye, die vroeger boven ons woonde”, vertelt Andrea Croonenberghs.

Toeval of niet, maar het is net het vroegere appartement van Tom Lanoye en zijn man René Los dat nu door Andrea wordt uitgebaat als gastenverblijf. “Drie jaar geleden zijn zij weggetrokken uit de Broederminstraat en hebben wij het pand kunnen kopen. We hebben onze tijd genomen om te verbouwen. Niets is hetzelfde gebleven."

“Dit voorjaar hadden we het gevoel dat we er klaar voor waren om het te verhuren. De naam Peace in the City verwijst naar een een rustige plek waar je op je gemak kunt zijn. Dat zoek ik zelf ook als ik op citytrip ga.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio