OCMW-voorzitter Fons Duchateau: “Winteropvang is nu al nodig”

Foto: Ludo marien

OCMW-voorzitter Fons Duchateau: “Winteropvang is nu al nodig”

Print
Antwerpen -

Het Antwerpse OCMW bekijkt of het sneller kan starten met de winteropvang voor daklozen. De uitbreiding van de opvang is normaal pas vanaf 1 december voorzien. “Als we de thermometer bekijken, dan is er geen discussie nodig”, zegt OCMW-voorzitter Fons Duchateau.

Met de lage temperaturen van de afgelopen dagen overweegt het OCMW van Antwerpen om niet te wachten tot 1 december om de capaciteit uit te breiden in de nachtopvang van dak- en thuislozen. Zeker als dit weer zich nog blijft doorzetten. “Als we de thermometer bekijken, is er geen discussie nodig”, zegt OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA). “Een beslissing is nog niet genomen, maar we onderzoeken of het mogelijk is. Normaal loopt de winteropvang van december tot en met april. In het verleden hebben we de winteropvang tijdens een lange winter ook al eens langer opengehouden.”

De meeste dak- en thuislozen kunnen met de winteropvang terecht in de Victor. Dit is het stadsgebouw aan de Desguinlei in Antwerpen. Er is een capaciteit voor 200 mensen. In uitzonderlijke gevallen kan dit zelfs worden uitgebreid.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio