© Joren De Weerdt

ResourceLab maakt meubels uit afvalthout

ResourceLab, zo heet het populaire meubelatelier dat huist naast Kringwinkel en Eethuis WEB op de Steenweg op Tielen in Turnhout. Het atelier maakt meubels uit afvalhout. “Van winkelrekken over bureaus tot dressoirs, we kunnen alles maken wat een normale schrijnwerker kan.”

“­Meubelen die niet meer gebruikt worden, komen in onze Kringwinkel terecht”, schetst project­leider Debby van Aalst. “Als ze in orde zijn, ­worden ze geprijsd en in de winkel te koop ­aangeboden. ­Meubelen die niet verkocht raken of die ­kapot aan­kwamen, verdwenen vroeger richting container­park. Nu worden ze gerecycleerd door onze werknemers.”

Een eerste initiatief van ResourceLab waren de graphic interventions, losse stoelen die ­dankzij een nieuwe lik verf en het patroon van het borduur­kleedje van je oma weer een mooi geheel vormen. Na de graphic interventions kwam het idee om oude meubelen ook op een andere manier te ­recycleren. De layercake, het op elkaar stapelen van verschillende lagen afvalhout, was geboren. Vandaag is het meubelatelier alweer klaar voor een nieuwe uitdaging. “We werken steeds meer op maat van de klant. We vertrekken van de ideeën van de klant en zorgen voor de uitvoering.”

Het WEB heeft zelf een mooi visitekaartje van dat maatwerk in huis. Het interieur van de retoucheshop loont de moeite om er eens binnen te springen. “We zijn hier een beetje over the top gegaan”, lacht Debby. “De balie, de lambrisering, de radiatorkast, zelfs de ­eerste treden van de trap hebben een jasje van layercake gekregen.”

Lees het volledige verhaal zaterdag in CittA Kempen, gratis bij Gazet van Antwerpen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio