Bart Peeters haalt uit naar VRT-top na hetze over 'De Afspraak'

Print
Het interview met Michael ‘Younes’ Delefortrie in ‘De Afspraak’ was een goed interview. Dat zei Bart Peeters dinsdagavond nadat hij zelf was uitgenodigd in het praatprogramma. 'Ivan De Vadder vindt dat, Rudi Vranckx vindt dat. En ik heb daar niks over te zeggen, maar ik vond dat ook', klonk het.

Bart Schols had net daarvoor zelf op ludieke wijze verwezen naar de hetze over het interview met Delefortrie maandagavond. 'Als u het gesprek met Bart Peeters net gemist zou hebben, deze keer zit het wel in de loop vannacht. Denk ik', sloot Schols de uitzending af. 

Bart Peeters pikte meteen in. 'Eigenlijk, het beste wat je kan doen is iets weghalen van de site, want dan pas is het everywhere. Dat zijn mensen die niet weten hoe het internet marcheert.' De zanger-presentator vond het niet alleen daarom een vreemde beslissing om het interview weg te halen. Dat het niet aan journalistieke normen van VRT Nieuws zou beantwoorden, sprak hij tegen. 'Zo iemand als Younes, of hij nu Jejoen of Dimitri heet, zo iemand moet je gewoon zijn verhaal laten doen. Mensen die meerwaardezoekers zijn, die echt wel weten hoe ze zelf kunnen oordelen, die zullen er wel over oordelen. En daarom was het een goed interview.'

Zoals Bart Peeters overigens al aanhaalde, staat het bewuste interview intussen al overal op het internet. 
U kan het gesprek met Michael 'Younes' Delefortrie hieronder herbekijken.

 

Nu in het nieuws