© EPA

Prijzenpot Australian Open gaat opnieuw de hoogte in

De dotatie voor de komende Australian Open gaat met tien procent omhoog en bedraagt voor 2016 zo’n 44 miljoen Australische dollar (28,4 miljoen euro). Dat hebben de organisatoren van het eerste grandslamtoernooi van het seizoen dinsdag laten weten. In 2013 bedroeg het prijzengeld in Melbourne nog 33 miljoen Australische dollar, maar die som werd intussen al een paar keer verhoogd.

Nog dinsdag raakte bekend dat de Australische veteraan Lleyton Hewitt een wildcard krijgt voor het toernooi. Hewitt, momenteel pas de nummer 296 op de wereldranglijst, kon de Australian Open nooit winnen. In 2005 was hij verliezend finalist, de laatste drie edities raakte hij niet verder dan de tweede ronde. Voor de 34-jarige ex-nummer één van de wereld wordt het zijn twintigste en laatste Australian Open, na afloop hangt hij zijn racket in principe aan de haak en wordt hij kapitein van het Australische Davis Cup-team.

De Australian Open 2016, het eerste grandslamtoernooi van het jaar, wordt van 18 tot 31 januari gehouden. Dit jaar gingen de titels naar de Serviër Novak Djokovic en de Amerikaanse Serena Williams, de nummers één van de wereld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Australian Open