Street artist Yvon Tordoir beschildert garagepoort met Rolls-Royce

Foto: JHS

Street artist Yvon Tordoir beschildert garagepoort met Rolls-Royce

Print
Antwerpen 2018 -

Wie in de Hertsdeinstraat een witte Rolls-Royce denkt te zien staan, kijkt op het nieuwste graffitiproject van de Antwerpse street artist Yvon Tordoir.

In de Hertsdeinstraat, in de Antwerpse Brederodewijk, bracht graffitikunstenaar Yvon Tordoir (29) maandag een opvallende witte Rolls-Royce aan op de garagepoort van bewoner Frans Vandamme. De eigenaar is helemaal in de wolken met het resultaat.

“Het lijkt wel alsof er een echte Rolls in mijn garage staat”, lacht Van Damme. “Heel wat buurtbewoners spraken me er al over aan en sommigen vroegen Yvon meteen om een visitekaartje. In Amerika is het beschilderen van garagepoorten al een tijdje ingeburgerd, maar bij ons was dat voorlopig niet het geval. Jammer, want zelf ben ik een grote fan van graffitikunst.”

Als buurtregisseur in het district Berchem kwam Frans Vandamme al meermaals met Yvon Tordoir in contact en zo groeide het idee om zijn garagepoort te beschilderen met een zogenaamde trompe-l’oeil, een schildertechniek die bedrieglijk realistisch is.

Ook de kunstenaar zelf is blij met het eindresultaat. “Het is altijd leuk om mijn werk op een goed zichtbare plaats in de stad te kunnen plaatsen”, zegt Tordoir, die zelf in de Zurenborgwijk woont. “Street-art wordt steeds populairder en is intussen maatschappelijk aanvaard.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio