© gva

Jonge overvallers bakkerij wat later al opgepakt

Twee jongeren hebben zondagnamiddag bakkerij Carl aan de Tervuursesteenweg in Hofstade (Zemst) overvallen. De verdachten, twee 16-jarigen uit Mechelen, werden even later opgepakt.

Robin De Becker

De daders drongen de zaak binnen gewapend met een pistool. Ze namen het geld uit de kassa mee. Even later werden ze al opgepakt door de politie. Die hoopt hen te linken aan eerdere overvallen. Het duo waagde zich zondagnamiddag rond 17u aan een overval bij bakkerij Carl aan de Tervuursesteenweg. Voor de vestiging in Hofstade was het, na de overval op zaterdag 18 juli, al de tweede in korte tijd.

“Voorbijgangers en klanten zagen hoe twee jongeren met een brommer aan de overkant van de straat geparkeerd stonden”, vertelt de uitbaatster van bakkerij Carl. Zij was nog niet op de hoogte van de arrestatie, tot we haar gisteren het nieuws meedeelden. “Iedereen vond het al wat verdacht lijken. Even later vertrokken ze, maar ze stopten voor de winkel. De twee kwamen naar binnen en trokken een pistool. Daarmee bedreigden ze een van de personeelsleden en eisten ze het geld van de kassa. Nadien sloegen ze op de vlucht met hun bromfietsen.”

Beschrijving daders

De politie kreeg al snel een beschrijving van de daders. Daardoor vonden ze even later twee verdachten in de omgeving. De politie wil niet veel kwijt over de zaak. Toch zijn de speurders hoopvol dat het duo gelinkt kan worden aan de eerste overval (foto). “We bekijken of ze in aanmerking komen voor andere feiten”, zegt Filip Antoon van de politiezone Kastze.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio