© carlo coppejans

Dit zijn de Antwerpse Miss België-finalistes

Theoretisch kan het natuurlijk, dat Miss België twee jaar na elkaar uit Antwerpen komt, maar statistisch gezien lijkt die kans niet zo groot. “Waarom niet?”, werpen de vier Antwerpse finalistes op. “Het begint allemaal van nul. Wij hebben evenveel kans op het kroontje als Annelies Törös.” De dertig finalistes die op zaterdag 9 januari 2016 proberen om Törös op te volgen als Miss België, werden maandagavond voorgesteld in discotheek Carré in Willebroek. Een eerste kennismaking.

patrick poppe

Woonplaats: Sint-Lenaarts

Studies: derde jaar geneeskunde

Hobby’s: dansen, ze danste onder meer in het Studio 100 Ballet

Miss Antwerpen Lenty Frans is het prototype van de klassieke Miss: lang blond haar, een perfect figuur, een tandpasta-glimlach en in meer dan één opzicht knap. Want Lenty studeert geneeskunde.

In tegenstelling tot Diona D’hondt, die zich enkele jaren geleden terugtrok uit de finale omdat ze geneeskunde studeerde, wil Lenty graag het kroontje én het diploma. “Ik hoop dat ik ooit huisarts kan worden. Huisarts en deeltijds model: waarom niet? Dat lijkt me een perfecte combinatie.”

Of Frans tijdens de verkiezing in Plopsaland een beetje een thuismatch speelt door haar link met Studio 100, valt nog af te wachten. Haar voorgangster Aurélie Hendrickx, die ook uit het ballet kwam en nu het liefje is van Viktor Verhulst (zoon van), werd in elk geval fiks gesteund werd door de hele Studio 100-crew.

Woonplaats: Kontich

Studies: Studente leerkracht volwassenenonderwijs

Hobby’s: joggen, scouts en uitgaan met vrienden

Yasmine Vossen is naar verluidt de flapuit van de groep. Spontaan en goedlachs, een beetje atypisch ook. “Vroeger was ik nogal jongensachtig. Zo heb ik altijd voetbal gespeeld met de vriendjes uit de straat. En op mijn tiende heb ik de stap naar de scouts gezet. Ik ben vier jaar leidster geweest. Deze zomer ben ik zelfs mee op kamp geweest als kok. Mijn totem: frivole wapiti. Allemaal dingen die je niet meteen associeert met Miss België en de wereld van de missverkiezingen.”

Vossen blijkt ook ambitieus. Momenteel werkt ze deeltijds in de buitenschoolse kinderopvang, terwijl ze via volwassenenonderwijs voor leerkracht studeert. “Ik wil graag als leerkracht in het bijzonder onderwijs terechtkomen. In het secundair heb ik de richting kinderzorg gevolgd, en toen heb ik stage gelopen in het bijzonder onderwijs. Het is daar dat ik ontdekte dat je echt wel het verschil kan maken.”

Woonplaats: Kalmthout

Studies: biomedische wetenschappen, vierde jaar universiteit

Hobby’s: piano, dwarsfluit, zingen, joggen.

Stephanie Nouws is een ervaren Miss-kandidate en model. Op haar achttiende werd ze al eens eerste eredame in Miss Diamant 2011, een plaats die ze ook behaalde bij de verkiezing van Miss Antwerpen eind september. Samen met Miss Antwerpen Lenty Frans werd ze weerhouden voor de nationale finale, tweede eredame Celine Van Ouytsel haalde de nationale selectie niet.

“Ik hoop mijn modellenwerk te kunnen combineren met een job later”, zegt Nouws, die met haar 1m80 een van de grootste kandidates is en in haar voorlaatste jaar universiteit zit. “Voorlopig is het nog te combineren met mijn studies, maar het gaat toch zwaar worden de komende maanden.” Bovendien stopt Nouws nog veel tijd in haar muziek, want ze zingt en speelt piano en dwarsfluit. “Ik heb daar altijd ontspanning in gevonden, vooral in klassieke muziek dan.”

Woonplaats: Brasschaat

Studies: Bejaardenzorg, zevende jaar humaniora

Hobby’s: fitness

Shania Labeye kan voor haar campagne misschien een aantal van haar bevriende BV’s inschakelen. Haar nonkel is ex-Rode Duivel en Antwerp-coryfee Rudy Taeymans, en ze is zeer goed bevriend met Griet Van Hees en de Pfaffs. Haar opa was vroeger de bodyguard van de Nederlandse zanger Jack Jersey. Een beetje showbizz heeft er in de familie dus altijd al in gezeten.

De Brasschaatse heeft dit jaar al een titel gepakt, want ze werd deze zomer in De Panne tot Miss Elegantie verkozen, in opvolging van de Antwerpse Titsia Brabants. “Ik was vroeger een heel introvert meisje. Door deel te nemen aan de verkiezingen is dat toch al wat veranderd”, zegt ze. “En stilaan begin ik toch te geloven in mijn kansen. Aanvankelijk nam ik deel voor de ervaring, maar nu hoop ik er stiekem op dat het lintje van Miss Elegantie me een duw in de rug geeft om ook in de Miss België-finale ver te geraken.”