© Wim Hendrix

Fierensblokken gered van de sloophamer

De omstreden Fierensblokken aan het Tropisch Instituut gaan dan toch niet onder de sloophamer. Het stadsbestuur en Woonhaven komen terug op hun beslissing van eind vorig jaar. Het woonblok wordt verkocht aan AG Vespa. Er komen geen sociale appartementen, maar bescheiden woningen.

wim Daeninck

Eind vorig jaar beslisten het stadsbestuur en sociale woningmaatschappij Woonhaven om de Fierensblokken in de Nationalestraat af te breken. Het verzet van de buurt woog niet op tegen de kostprijs om het uitgeleefde gebouw uit 1939 te renoveren, zo klonk het toen. Het pand zou gesloopt worden en vervangen door nieuwbouw met 194 sociale woningen.

Maar het kan verkeren. Nu dinsdag buigt de raad van bestuur van Woonhaven zich over een voorstel om de Fierensblokken voor 10,2 miljoen onderhands te verkopen aan AG Vespa. Er zouden dan geen sociale appartementen komen, maar bescheiden, betaalbare woningen.

“We zijn heel blij met de bocht die schepen van Wonen Fons Duchateau (N-VA) heeft genomen”, zegt Dirk Van de Poel, bestuurder van Woonhaven voor de oppositiepartij sp.a.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners