Levenslange schorsing Italiaanse tennissers Starace en Bracciali opgeheven

Foto: AP

Levenslange schorsing Italiaanse tennissers Starace en Bracciali opgeheven

Print

Het beroepscomité van de Italiaanse tennisfederatie heeft de levenslange schorsing van tennissers Potito Starace en Daniele Bracciali opgeheven. Dat maakte de FIT zaterdag bekend.

Beide tennissers werden op 6 augustus levenslang geschorst wegens het vervalsen van wedstrijden. Starace wordt nu vrijgesproken, de sanctie van Bracciali werd herleid naar twaalf maanden. Ook zijn geldboete werd gehalveerd, van 40.000 naar 20.000 euro.

De bal ging aan het rollen toen de aanklager van Cremona een onderzoek naar matchfixing in het voetbal en tennis liet opstarten, nadat hij Skype-gesprekken kon beluisteren waarin spelers sommen geld tot 50.000 euro werden beloofd.

Bracciali speelde vooral dubbelmatchen. Starace stond in 2007 nog in de top 30 van het enkel. Conversaties op Skype met beide spelers deden hen de das om. Zo liet Bracciali uitschijnen een wedstrijd in 2007 te zullen verliezen en kreeg Starace ‘garanties’ als hij de finale in Casablanca in 2011 zou verliezen. Beide spelers verloren effectief desbetreffende matchen.

Meer sportnieuws