Belgen scoren dichte ereplaatsen in GTC Rally

Foto: Photo News

Belgen scoren dichte ereplaatsen in GTC Rally

Print

De Nederlander Hans Weijs Jr. en zijn Belgische corijder Bjorn Degandt hebben in een Ford Fiesta R5 de GTC Rally gewonnen. Dat is de zevende van acht manches in het Nederlands rallykampioenschap. De Belgen deden het goed met drie teams in de top zeven.

De Belgen hebben zich getoond in het Nederlandse Etten-Leur. Matthias Boon en Joachim Wagemans, beiden in een Mitsubishi Lancer Evo X, nestelden zich van bij de start rond de top vijf. De twee vochten twee dagen lang een mooi onderling duel uit. Wagemans trok aan het langste eind en finishte zelfs op een vierde plaats algemeen. Matthias Boon moest tevreden zijn met de vijfde plaats. Ook Jonas Langenakens kwam met zijn Mitsubishi Lancer Evo IX aan de start. Hij opende matig maar vocht zich uiteindelijk naar een knappe zevende stek.

Vooraan vochten Hans Weijs Jr. (Ford Fiesta R5) en Jasper van den Heuvel (Mitsubishi Lancer Evo X) om de overwinning. Weijs drong zich vrijdagavond voor van den Heuvel naar de leiding en gaf die niet meer uit handen. Van den Heuvel eindigde tweede op 17 seconden, maar mocht wel zijn tweede titel vieren. Antoine Van Ballegooijen (Mitsubishi Lancer Evo X) werd derde op net geen vier minuten, net voor Wagemans.

Op 1 november staat met de Conrad Euregio Rally in Hengelo de slotmanche nog op het programma.

Meer sportnieuws