Geen Vincent Kompany op wedstrijdblad tegen Andorra

Foto: BELGA

Geen Vincent Kompany op wedstrijdblad tegen Andorra

Print

Vincent Kompany staat zaterdagavond niet op het wedstrijdblad voor de EK-kwalificatiewedstrijd op de negende speeldag in groep B in en tegen Andorra.

Dat Vincent Kompany niet zou starten, was al langer duidelijk, maar de aanvoerder staat ook niet op het wedstrijdblad.

Kompany sukkelde deze week met een kuitblessure en kon pas vrijdag in het Estadi Nacional voor de eerste keer met de groep meetrainen. De kapitein van Manchester City werkte die training echter probleemloos af. Bondscoach Marc Wilmots wil duidelijk geen risico’s nemen en laat Kompany dus uit de wedstrijdselectie. Mogelijk geraakt hij wel speelklaar voor de wedstrijd van dinsdag tegen Israël, op de slotspeeldag in deze EK-kwalificaties. Jason Denayer mag wel op de bank plaatsnemen. De verdediger van Galatasaray was twijfelachtig met een vochtophoping in de knie en trainde ook vrijdag nog individueel.

De kwalificatie-interlands tegen Andorra en Israël zijn de laatste twee voor de Belgen in groep B. De troepen van Wilmots staan met zeventien punten momenteel op de tweede plaats in de stand, op één punt van leider Wales (18). Daarna volgen Israël (13), Bosnië-Herzegovina (11), Cyprus (9) en Andorra (0). Bij winst tegen voetbaldwerg Andorra zijn de Duivels zeker van een ticket voor het EK van volgend jaar in Frankrijk.

Meer voetbalnieuws